• Men Corduroy Pants (seluar kodroi) Japan 100kg RM400 only!

  • Ladies Summer Pants Japan (seluar slack) 100kg RM230 only!

  • Men Roundneck Longsleeve (Tshirt leher bulat lengan panjang) 100kg RM 530 only!

  • Soft Toy 60kg (anak patung) RM380 only! 

     While stock last!!
limited stok!!!
  • levis blue japan 100 pcs
  • levis color japan 100 pcs
  • levis us 501 25 pcs
  • levis mix 25 pcs
  • docker us 45kg
  • cotton pants 45kg
  • baby summer us 45kg offer!!!
Yōji Yamamoto (山本 耀司, Yamamoto Yōji, born 1943[1]) is a Japanese fashion designer based in Tokyo and Paris. He is among the master tailors whose work is thought to be of genius and has been described as probably the only designer you could name who has 60-year-olds who think he's incredible and 17-year-olds who think he's way cool.[2][3]. His more prestigious awards for his contributions to fashion include the Japanese Medal of Honor, the Ordre national du Mérite, the Royal Designer for Industry and the Master of Design award by Fashion Group International.[4]
Yohji Yamamoto
Born3 October 1943
Tokyo, Japan
NationalityJapanese
EducationLaw Degree - Keio University: Fashion Design - Bunka Fashion College
OccupationFashion designer
LabelsYohji Yamamoto, Y's

Contents

[hide]

[edit]Early life

Born in Tokyo, Yamamoto graduated from Keio University with a degree in law in 1966. His further studies in fashion design at Bunka Fashion College led to a degree in 1969.[5]

[edit]Designer

A wool suit by Yohji Yamamoto from 1990.
A Yohji Yamamoto evening gown from 1998, polyester.

Yamamoto became an influential fashion designer after making his Paris debut in 1981. His commercially successful main line, Yohji Yamamoto (women/men) and the diffusion line Y's, are especially popular in Tokyo. These two lines are also available at his flagship stores in New York, Paris, and Antwerp, and at high-end department stores worldwide. Yohji Yamamoto Inc. reported in 2007 that the sales of Yamamoto's two main lines average above $100 million annually.

Yamamoto is known for an avant-garde spirit in his clothing, frequently creating designs far removed from current trends. His signature oversized silhouettes in black often feature drapery in varying textures.

Yamamoto's work has also become familiar to consumers through his collaborations with other fashion brands, including Adidas (Y-3), Hermès, Mikimoto and Mandarina Duck; and with artists of different genres, such as Sir Elton John, Placebo, Takeshi Kitano, Pina Bausch and Heiner Müller.

Poor decisions by finance managers pushed the brand into debts of more than 65 million US dollars in 2009, which angered Yamamoto and led to a company restructuring from 2009 to 2010. The private equity firm Integral Corp was identified as the Japanese company who will restructure the Yohji Yamamoto Inc and by November 2010 the company was out of debt and avoiding the risk of bankruptcy.[6]

[edit]Family life

Yamamoto's daughter, Limi Feu, has followed in his footsteps. She debuted as a fashion designer at the Tokyo Fashion Week in 2000, showed in Tokyo from 2000 to 2007, and debuted to critical acclaim in Paris in 2007.

In the late 1980s and early 1990s, Yamamoto was involved in a relationship with fellow Japanese avant-garde fashion designer Rei Kawakubo of Commes des Garcons fame.

[edit]Fashion fellowship

In 2008, the Yohji Yamamoto Fund for Peace (YYFP) was established in conjunction with the China Friendship Foundation for Peace and Development (CFFPD).[7] to foster development of China's fashion industry and to help heal the long-standing enmity between China and Japan. Each year, an emerging Chinese designer will be awarded with a two-year scholarship to a fashion college in Japan or Europe, and a male or female Chinese fashion model will be selected to make a runway debut during the Paris prêt-à-porter season.[8]

Yamamoto has been quoted as saying: "they must have so many angry young people. Being a fashion designer or an artist, you have to be angry."[9] Of the fashion show he staged in Beijing in spring 2008 to launch this initiative, Yamamoto said, "It's not political. I am going to open a store here, then Chinese people will come and shop there, and then they are happy. The real art is making people happy, but also asking questions about society."[10]

[edit]Career

  • 1972 Y's joint stock corporation founded.
  • 1977 Tokyo collection debut.
  • 1981 Pret a porter collection debut in Paris. Yohji Yamamoto line started at the same time.
  • 1984 Yohji Yamamoto joint stock corporation founded.
  • 1996 Designed along side Red or Dead founders Wayne and Gerardine Hemingway MBE
  • 1995 Designs costumes for the Heiner Müller-directed/Daniel Barenboim-conducted production of Wagner's complex opera, Tristan & Isolde.
  • 2002 Haute couture collection presented in Paris. Relationship formed with exclusive Parisian boutiques.
  • 2003 Opening of the Y's line flagship store in Roppongi Hills.
  • 2003 Y-3 line and collection debut.
  • 2003 Designs costumes for Elton John's The Red Piano show in Las Vegas.

[edit]Principal lines

  • Yohji Yamamoto
  • Yohji Yamamoto POUR HOMME
  • Yohji Yamamoto COSTUME D'HOMME
  • COMING SOON by Yohji Yamamoto

[edit]Collaboration lines

  • Y-3 (Sportswear - collaboration with Adidas)
  • Y's for living
  • Y'saccs

[edit]Projects

Yohji Yamamoto was invited to curate the second issue of A MAGAZINE curated by in 2005, following Martin Margiela.

  • A Bathing Ape
  • Alchemist
  • Alfredo Bannister
  • And A
  • Angelic Pretty
  • AS KNOW AS de base
  • ato (by Ato Matsumoto)
  • Ba-tsu
  • Beams
  • Billionaire Boys Club
  • Baby, The Stars Shine Bright
  • CABANE de ZUCCa
  • Chisato Tsumori
  • Cloak
  • Comme des Garcons
  • Education From Young Machines
  • Edwin
  • Evisu
  • Final Home
  • Graniph
  • Goodenough
  • h.NAOTO
  • Hare
  • Hysteric Glamour
  • Innocent World
  • Issey Miyake
  • Jesus Diamante
  • Julius
  • Junya Watanabe
  • Lad Musician
  • Limi Feu
  • LIZ LISA
  • Less Than Human
  • Man of Moods (MofM)
  • Mary Magdalene
  • Mastermind Japan
  • Men's Bigi
  • N.Hoolywood
  • Neighborhood Denim
  • Number(N)ine
  • Odasho
  • Onitsuka Tiger
  • Onward Kashiyama
  • Ozone Rocks
  • Phenomenon
  • Pinky & Dianne
  • Rattle Trap
  • Rip Van Winkle
  • Sanyo Shokai
  • Skull Jeans
  • Sophnet
  • Studio d'Artisan
  • Sunao Kuwahara
  • Taishi Nobukuni
  • Takeo Kikuchi
  • The Viridi-anne
  • Tokishirazu
  • Tokunaga Shunichi
  • Tomorrowland
  • TRALALA
  • Undercover
  • Uniqlo
  • United Bamboo
  • Victorian Maiden
  • Visvim
  • W)Taps
  • Wacko Maria
  • wjk
  • World Wide Love
  • Yohji Yamamoto

Tarikan Baby Bundle




MENCARI kelainan dalam menjalankan perniagaan merupakan antara faktor penentu bagi menarik perhatian pelanggan.


Atas semangat mahu menjadi usahawan kreatif dan berbeza dengan peniaga-peniaga lain, pasangan suami isteri Azim Haffiz Aziz Zaman, 36, dan Nor Azura Md. Baki, 33, memberanikan diri memilih perniagaan pakai terpakai bayi (bundle), dikenali sebagai Baby Bundle sebagai teras peniagaannya.

Ketika ramai peniaga bundle cuba 'berebut' mahu menjalankan perniagaan bundle dan menyasarkan kepada umum khususnya golongan remaja, Baby Bundle berjaya mengalihkan perniagaan sedemikian kepada bayi.
Dari aksesori hingga ke pakaian semua dikhusus untuk bayi dan kanak-kanak berusia 10 tahun ke bawah.
Lebih menarik, kesemua pakaian bundle yang dijual di sini bukan sekadar cantik, tetapi ia berjenama terkenal seperti Ralph Lauren, Baby Guess, Baby Phat, Tommy Hilfiger, Harley Davidson dan banyak lagi yang tidak boleh didapati di pasaran tempatan.

Bercakap soal harga pula, kemeja-T, jean, seluar, gaun, kasut untuk bayi dan kanak-kanak lelaki dan perempuan boleh diperoleh pada harga semurah RM1 serta tidak melebihi RM50.

Azim Haffiz memberitahu, idea membuka perniagaan ini timbul selepas menyedari pakaian kanak-kanak hanya dipakai dalam tempoh yang singkat kerana mereka cepat membesar. Justeru, membeli pakaian terpakai dilihat cara paling sesuai buat ibu bapa yang mahu berjimat.



"Baru sahaja dua tiga bulan beli, baju dan seluar sudah tidak muat. Jadi, terpaksalah mereka beli yang baru. Biasanya anak yang kedua atau ketiga akan memakai baju anak yang pertama.

"Jadi Baby Bundle memberi pilihan kepada pelanggan untuk memenuhi keperluan ibu bapa. Keperluan dan aksesori kanak-kanak yang dijual di pasaran adakalanya mahal. Di Baby Bundle, kami menyediakan produk kepada pengguna tanpa berbelanja besar," katanya.

Tambah Nor Azura pula, dia sudah empat tahun menjalankan perniagaan bundle, sebelum memberi tumpuan kepada pakaian bayi.

"Syukur, selepas setahun menukar konsep kepada Baby Bundle sambutan orang ramai dilihat agak memberangsangkan sehingga saya mampu menambah sebuah lagi lot kedai.

"Sekarang saya perlu menambah stok seminggu sekali bagi memenuhi permintaan pelanggan yang datang dari sekitar negeri ini dan jauh termasuk Kuala Lumpur, Melaka dan Johor," katanya.

Ketika ditanya mengenai penerimaan ramai dari segi kualiti dan kebersihan, Nor Azura memberitahu, kebanyakan pakaian yang ditawarkan merupakan bundle Gred A. Kesemua pakaian itu dibasuh sebelum dipamerkan untuk dijual.

"Kami sentiasa mementingkan kualiti. Oleh itu, setiap kali mengambil stok di Klang kami akan pastikan pakaian yang diterima tidak lusuh, koyak dan kotor."
Kini kedai dua lot itu mempunyai 8,000 jenis pakaian terpakai bayi dan kanak-kanak.

Apa itu 'Bundle' ?

pakaian bundle ni memang dah lama ada dekat malaysia ni. kalau dari zaman aku sekolah dulu memang orang dah sibuk-sibuk nak mencari bundle terutamanya budak-budak yang gilakan brand. berebut-rebut pergi kedai bundle kalau stok baru masuk...

tapi apa sebenarnya pakaian bundle ni?
pakaian bundle ni sebenarnya pakaian yang terpakai yang diimport dari luar negara seperti US, jepun, UK, korea dan negara-negara eropah lain. Pakaian-pakaian ini akan dikumpulkan dan dibungkus dalam guni. inilah yang dipanggil BUNDLE. guni-guni bundle ini kemudian akan dijual kepada pembekal secara pukal. selain daripada pakaian terpakai, ada juga pakaian baru. kita boleh jumpa pakaian tu siap dengan tagging dia lagi. kemungkinan besar pakaian ini dibeli dan tidak dipakai langsung atau pakaian ini adalah pakaian reject/ stok lama dari kedai.

jenis pakaian bundle...???
jenis pakaian yang ada dalam bundle macam-macam dari kemeja & t-shirt sampailah ke bra dan girdle. hehehe.. memang 1001 macam jenis pakaian. tapi selain pakaian biasa ada juga bundle kasut, selimut, toto, langsir dan macam-macam lagi lah. selagi benda tu boleh digunakan semula, memang akan dijual sebagai bundle.

ape yang menariknya pakaian second hand ni...??

kepada mereka yang tak pernah @ tak minat pakai bundle ni mesti pelik kenapa ada orang suka dan sanggup pakai pakaian terpakai. tak kurang pula yang geli kerana menganggap pakaian ni bekas orang lain dan kotor. ini terpulanglah kepada citarasa dan minat masing-masing. tp apa yang menariknya pakaian bundle ni adalah pakaian yang berkualiti tinggi terutama pakaian yang diimport dari US. kualiti kain dan printing memang bagus. bagi peminat jenama, pakaian bundle ni memang jadi pilihan kerana mereka boleh dapat brand kegemaran masing-masing dengan harga yang murah. jenama-jenama besar seperti levi's, dockers, polo, harley davidson memang menjadi pilihan peminat-peminat bundle ni. kalau display kat kedai tu, memang tak lama la... kejap je ada peminat dia datang beli... seronok tengok.

tak kotor/ berpenyakit ke pakaian bundle ni...??

semua pakaian yang dibungkus dalam setiap bundle yang diimport telah diletakkan bahan kimia tertentu untuk membunuh kuman dan mengelakkan penyakit. sebab itu kalau kita pergi ke kedai-kedai bundle yang pakaiannya belum dibasuh, kita boleh cium satu bau yang sama je. ini la bau yang org panggil "bau bundle"... bau bahan kimia yang digunakan tu. tp di kebanyakan kedai, mereka basuh dan gosok dahulu pakaian bundle ni sebelum dijual supaya lebih bersih dan cantik. dah banyak dah pun kedai bundle yang basuh pakaian bundle ni sebelum dijual. pelanggan yang datang pun akan rasa lebih selesa kerana pakaian-pakaian ini semua telah bersih dan tidak berbau.
STOK TOTO / CONFORTER TELAH TIBA SILA HUBUNGI KAMI UNTUK INFO.
TEMPAHAN DAN PENGHANTARAN DIBUKA SEKARANG

Author Info

Instagram

Facebook

featured Slider

?max-results="+numposts1+"&orderby=published&alt=json-in-script&callback=bthemez_slider\"><\/script>");

Pages

Flickr Images